søndag den 17. april 2016

Oplæsninger i ugens løb

Den forgangne uge har været en travl en for mit vedkommende, jeg har nemlig optrådt på en scene ikke mindre end tre gange, hvilket må siges at være en rekord - i hvert fald uden for Spoken Word Festival-sæsonen.
Mig og Nicolas på drejelire - i baggrunden Tine Gøtzsche fra DR og Betina Følleslev fra festivalen.

I onsdags var jeg som en del af spoken word-duoen Virga inviteret til at optræde med et par kompositioner til konferencen Kultur i Kog, som DR afholdte for en række af landets kulturinstitutioner. Vi var med for at illustrere fusionen mellem lyrik og musik og repræsentere Odense Spoken Word Festival, hvilket var en super fed oplevelse. Det foregik på Moesgaard Museum i Aarhus, en nybygget kolos, der går i et med græsplænen og indeholder flere inspirerende udstillinger om menneskehedens fortid og dødskultur fra hele verden.

Uteaters intime, sorte scene


I torsdags var jeg tilbage i Odense for at læse op af Leopold von Sacher-Masochs Venus i Pels i forbindelse med en teaterforestilling. Værket fa 1870 er en klassiker inden for den erotiske litteratur og tematiserer masochismen i det romantiske forhold. Dermed var det en fin optakt til den eksperimenterende og grænseoverskridende teaterperformance, Historien om Øjet, baseret på romanen af Georges Bataille. Denne aften bød blot på et indblik i den kunstneriske proces, og den færdige forestilling har premiere på Odense Teater d. 2. maj. Hvis man ikke er sart, men til gengæld kan lide sit teater symbolsk, vildt og sanseligt, så kan den varmt anbefales.

Momentums stemningsfulde foyer.

Fredag gjaldt det så en regulær koncert med Virga på Teater Momentum. Først bød aftenen på et poetry slam, hvor jeg var vært, og efterfølgende optrådte vi så med vores egen unikke blanding af musik og poesi, uden point og uden tidsgrænser, men med mindst lige så meget følelse, energi og passion for poesiens magt.

Det har altså været en hektisk uge, hvilket også har kunnet ses på skrivefronten, hvor jeg har været mindre effektiv end sædvanligt. Men det går dog fremad med romanen, støt og roligt, og den er i skrivende stund på 330.000 tegn ud af 400.000.

Total antal skrevne ord i år: 105.104

Ingen kommentarer: