onsdag den 5. november 2014

NaNoWriMo 2014

Som forhåbentlig bekendt er det blevet november igen, og til nye læsere kan jeg fortælle, at det betyder, at det er tid til det fabelagtige projekt: National Novel Writing Month.
Kort sagt: 50.000 ord på tredive dage. Fra ingen roman til en hel roman.

Dette er mit syvende år som deltager i projektet, og langt de fleste af mine romaner er skrevet i november. Jeg har gennem årene eksperimenteret med en hel del forskellige genrer, science fiction, horror, krimi, adventure, "skønlitteratur" og forskellige blandinger heraf. Årets roman er ikke præcis nogen af disse genrer, men vel alligevel i samme boldgade.

Historien foregår i en urban fantasy version af Odense, hvor to grupper af overnaturlige skabninger, vargrævlingene og varrævene lever side om side. Deres fredelige sameksistens bliver dog forstyrret, da en af rævene overfaldes en nat, for hvem står nu bag? Nogen kender sandheden. Andre gør ikke. Atter andre forsøger at fabrikere forklaringer, der passer til deres egne motiver. Og imellem alt dette skal hovedpersonerne også forsøge at leve et nogenlunde normalt og ubemærket liv blandt almindelige mennesker, der ikke har nogen ide om, at de grævlinge og ræve, som render rundt under fuldmånens lys, ikke er helt almindelige.

Status lige i skrivende stund: Godt 14.000 ord. Mit mål for den tredivte november er 70-80.000 ord. Indtil videre former scenerne sig udmærket, og der er masser af stof at tage af. Jeg har lavet en del mere forarbejde i år, særligt i form af karakterskitser, for bedre at kunne skildre de forskellige personers motiver. Jeg har dog nogle problemer med kontinuitet og præcis scene-rækkefølge, som skal løses i løbet af måneden. Men det er alt sammen en spændende del af romanskrivningsprocessen.
Jeg hygger mig og glæder mig.

PS: Jeg har også gode nyheder, men de er stadig hemmelige. Ti dage endnu ...

PPS: Jeg deltager i poetry slam på Teater Momentum torsdag klokken otte. Nye tekster. God stemning. Be there!

Ingen kommentarer: