lørdag den 6. februar 2010

Milwordy, zombier og ugebladsnoveller

Milwordy står for Million Word Year og er et projekt som jeg ufatteligt letsindigt besluttede mig for at deltage i oktober sidste år. Det går ud på at skrive en million ord på et år, hvis man ikke allerede havde regnet det ud. Lidt perspektiv: En normal, tætskrevet A4-side med halvanden linieafstand og Times New Roman punkt 12 er på cirka fem hundrede ord. Lige knap seks sider om dagen for at det skal gå op, altså. To tusind sider i alt. En novelle til ugebladet Hjemmet skal fylde 2700 ord, hvilket meget godt, omend måske lidt i underkanten, svarer til en dags arbejde. Minimum. Jeg kunne altså vælge at skrive 365 ugebladsnoveller i år, hvis jeg skal vinde det her. Indtil videre har jeg skrevet en enkelt. Til gengæld har jeg så også skrevet en roman fra start til slut på omkring 65.000 ord, adskillige sci-fi noveller (Science Fiction Cirklen modtager bidrag til deres årlige antologi af ny dansk science fiction, som jeg meget gerne vil optages i), endnu flere stykker kortprosa eller simpelt hen bare korte, underlige tekster. Og så er jeg netop blevet færdig med en kort zombieroman, som jeg begyndte på sidste år. Første del af den ligger faktisk også her på bloggen, så man kan læse introen og se, om det lyder interessant. Historien, der er skrevet som en af de sidste overleveres dagbog, er endt på 46.000 ord, hvilket er en lidt irriterende længde, for det kan godt gå an som en roman, men det er altså en meget kort en af slagsen. Udover det, er jeg meget tilfreds med, hvordan den er blevet, da jeg både har kunne kaste mig ud i grafiske zombiedrab, men også beskrive de psykologiske konflikter overleverne imellem, samt torturere mine hovedpersoner med ulykke efter ulykke i en situation, hvor de absolut ikke har brug for flere ulykker.

Og så en anden relateret god nyhed: Jeg har solgt en novelle med titlen "Aldrig for sent" til ugebladet Hjemmet. Det er den anden novelle jeg har fået antaget til et ugeblad i nyere tid, udover at være noget, jeg er meget glad for. Anderkendelse er en herlig ting - hvis man så også kunne få det for at skrive andet end ugebladsnoveller, så ville alt jo bare være perfekt...

Det er den 6. februar, og jeg har skrevet 136.000 ord i dette år. Flere ord, end jeg nogensinde har skrevet på så kort tid. Jeg håber, jeg kan holde det tempo. Håber, at jeg kan gennemføre dette projekt og forhåbentlig komme helskindet ud af året som en mere erfaren forfatter, og med en bunke romaner og noveller at læse korrektur på.

Ingen kommentarer: