torsdag den 15. marts 2012

Roman på vej

Jeg har vist mere end en gang tidligere antydet, at noget ganske stort og betydningsfuldt boblede i mit forfatterliv, og nu er den ulidelige ventetid i limbo (og redigering) så overstået, og jeg kan offentliggøre, at min første roman vil udkomme her i 2012.

Sære hændelser i Oktoberland er en horror-roman, der fortæller historien om en pige, som sporløst forsvinder fra sit hjem, familiens optrevlen i kølvandet på tabet, deres stigende desperation og forvirring over de spor, de finder, alle pegende mod en anden og ukendt verden.
Hvor pigen faktisk befinder sig, ved hun end ikke selv, men sikkert er det, at hun ikke har lyst til at være der. Gaderne er uoplyste og baggyderne mange, og mens stærke mænd med sære kræfter søger at stjæle hendes menneskelighed i sjælen, gør andre det i kroppen. Pigen er fremmed på dette sted, en indtrænger, og hun finder sig hurtigt som genstand for en ubehagelig grad af opmærksomhed i sit forsøg på at slippe væk, slippe hjem – ud af mareridtet og tilbage i virkeligheden.

Der er tale om en hybrid af horror, dark fantasy og spænding med metafiktive elementer, og romanen blev første gang sat på det virtuelle papir for lidt over to år siden. I den mellemliggende tid har manuskriptet dels hygget sig i en skrivebordsskuffe, mens jeg udførte omfattende research, og dels modtaget ubarmhjertig behandling i redigeringsrummet (man får associationer til et litterært torturkammer, men måske det nærmere er en skønhedssalon) af flere omgange. 
Forlaget, der har føder mig som debuterende forfatter, hedder Replikant (www.replikant.dk) og har vist sig at være en excellent samarbejdspartner i forhold til at få det endelige værk til at blive alt, hvad det kan være. Jeg glæder mig til at blive en af deres ”fantastiske læseoplevelser,” når bogen udkommer i regnfulde, dystre oktober 2012. 

1 kommentar:

Janus Andersen sagde ...

Storslået. Tillykke! Det ser vi frem til.